"Invej" preuzima akcije manjinskih akcionara "Vitala"

Poslovni sistem "Invej" saopštio je danas da nastavlja da preuzima akcije manjinskih akcionara uljare "Vital" iz Vrbasa. Posle privatizacije velike uljare "Vital" iz Vrbasa 2005. i kupovine većinskog paketa akcija, poslovni sistem "Invej" je postao većinski vlasnik fabrike, ali je kod malih akcionara ostao još izvestan broj hartija od vrednosti. Otkup akcija fabrike iz Vrbasa bio je proteklih dana po cenama višim od berzanske, zbog čega je većina bivših i sadašnjih radnika "Vitala" pristala da proda svoje akcije. Žele da izbegnu svaku manipulaciju i da plate akcije maksimalno, pa su već na početku otkupa akcija ponudili cenu za 30 odsto veću od berzanske. Do kraja važenja ponude za otkup akcija, očekuju da će gotovo svi preostali mali akcionari prodati svoje akcije. Posle privatizacije i dolaska novog menadžmenta, fabrika "Vital" podigla je kvalitet proizvodnje, dokazanim brendovima zadržala je postojeća tržišta i osvojila nova.

"Invej" preuzima akcije manjinskih akcionara "Vitala"Poslovni sistem "Invej" saopštio je danas da nastavlja da preuzima akcije manjinskih akcionara uljare "Vital" iz Vrbasa.

Posle privatizacije velike uljare "Vital" iz Vrbasa 2005. i kupovine većinskog paketa akcija, poslovni sistem "Invej" je postao većinski vlasnik fabrike, ali je kod malih akcionara ostao još izvestan broj hartija od vrednosti.

Otkup akcija fabrike iz Vrbasa bio je proteklih dana po cenama višim od berzanske, zbog čega je većina bivših i sadašnjih radnika "Vitala" pristala da proda svoje akcije, navedeno je u saopštenju.

"Želimo da izbegnemo svaku manipulaciju i da platimo akcije maksimalno, pa smo već na početku otkupa akcija ponudili cenu za 30 odsto veću od berzanske. Do kraja važenja ponude za otkup akcija, očekujemo da će gotovo svi preostali mali akcionari prodati svoje akcije", izjavili su u "Inveju".

Posle privatizacije i dolaska novog menadžmenta, fabrika "Vital" podigla je kvalitet proizvodnje, dokazanim brendovima zadržala je postojeća tržišta i osvojila nova, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik